De ziua lui Aurel Vlaicu, Volei Municipal Zalău s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 (galerie foto)

Volei Municipal Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 0 (25 – 21, 25 – 16, 25 – 20)

Deşi a început cu stângul calificarea în semifinalele Diviziei A1, pierzând cu 1 – 3 pe teren propriu în faţa Ştiinţei Explorări Baia Mare, Volei Municipal Zalău a avut o atitudine mult mai bună în ultimele două jocuri, câştigând în faţa maramureşenilor atât miercuri, la Baia Mare, cât şi duminică seara, pe teren propriu. Miercuri, la Baia Mare, Zalăul s-a impus cu 3 – 0, scor cu care a câştigat şi partida decisivă, de duminică seara, în urma căreia, echipa pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a obţinut calificarea în penultimul act al campionatului.
După un prim set disputat, în care Zalăul a reuşit să se desprindă abia pe final şi să se impună la 21, actul secund a fost a fost controlat clar de formaţia de la poalele Meseşului, care s-a impus la 16, după ce a avut 8 – 3 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice. La scorul de 22 – 13, antrenorul băimărenilor, Marius Botea a efectuat prima modificare, schimbându-l pe universalul Andrei Veber cu Vlad Negrean.
Volei Municipal a început la fel de bine şi actul secund, având 8 – 3 la prima întrerupere tehnică. Băimărenii s-au apropiat la un singur punct, iar la 8 – 7, Aurel Vlaicu a solicitat singurul time-out al partidei. A fost pauza care a readus în joc echipa zălăuană. Lamb şi compania s-au distanţat la 18 – 13, dar, pe final, Baia Mare s-a apropiat la două puncte, 20 – 22. A fost o revenire doar de moment, fiindcă Zalăul a punctat de trei oric consecutiv şi s-a impus cu 25 – 20.
Volei Municipal Zalău a obţinut calificarea în semifinalele campionatului exact în ziua în care antrenorul Aurel Vlaicu a împlinit 45 de ani, ocazie cu care jucătorii i-au dedicat această calificare.
„În sport se întâmplă să ai momente bune şi mai puţin bune, dar, important este că am reuşit să accedem în faza semifinală. Dacă ne concentrăm, eu spun că putem să jucăm finala, aşa cum ne-am propus. Sigur că, vom încerca să ne batem la titlu, pentru că orice este posibil, dar Tomis Constanţa este o echipă foarte bună. Echipa ne-a făcut astăzi (duminică, n.r.) o bucurie mare şi sperăm să evolueze la fel şi în continuare. În semifinala cu Craiova, eu spun că avem prima şansă, dar va trebui să ne concentrăm şi să avem constanţă în joc. Din păcate, avem momente de cădere, din care este foarte important să ieşim cât mai repede. Aici, un rol foarte important îl are staff-ul tehnic”, a declarat, la finalul partidei de duminică, primarul Radu Căpîlnaşiu.
Libero-ul echipei zălăuane, Adrian Feher, a precizat că Volei Municipal are prima şansă în semifinala cu SCMU Craiova, pe care a învins-o de două ori în sezonul regulat. „După un prim joc în care nu am obţinut un rezultat dorit, echipa şi-a revenit şi am demonstrat că, totuşi, există o diferenţă de valoare între noi şi Baia Mare. Se ştia de la început că există o diferenţă între noi şi cei de la Baia Mare, dar acest lucru trebuia să-l şi demonstrăm, ceea ce am reuşit în jocurile doi şi trei. Vom juca semifinala cu o echipă pe care am învins-o de două ori în acest an, dar acum vor fi jocuri de play-off, iar presiunea va fi mult mai mare. Mizez, însă, pe experienţa noastră şi cred că vom reuşi să accedem în finală”.
„Vreau să le mulţumesc băieţilor, pentru faptul că au jucat cu aceeaşi determinare ca în meciul de la Baia Mare. Au înţeles că trebuie să joace şi că ne dorim, cu toţii, accederea în finală”, a afirmat antrenorul Aurel Vlaicu.
Căpitanul echipei zălăuane, Adriano Lamb, promite că echipa va avea o evoluţie cel puţin la fel de bună şi în partidele următoare. „La primul meci pe care l-am avut aici cu Baia Mare, ne-am dorit victoria, am încercat să câştigăm, dar cred că nu am făcut ce trebuia în meci, nu am jucat bine din punct de vedere tactic. La ultimele două meciuri, pur şi simplu i-am oprit, nu au putut face side-out-ul, nici recepţia mingii. Cred că acum a fost vorba de mai multă concentrare, decât de atitudine şi vom juca la fel şi în meciurile viitoare. Noi vrem să câştigăm campionatul, dar pas cu pas, pentru că urmează partidele cu Craiova, apoi finala cu Tomis Constanţa şi vom încerca să câştigăm tot”.
De cealaltă parte, trăgătorul secund al Ştiinţei, Robert Ţuţea, a recunoscut că între Zalău şi Baia Mare este o diferenţă de valoare. „Am spus după primul meci că nu trebuie să ne bucurăm, fiindcă am câştigat o singură partidă. Din păcate, am avut o evoluţie slabă la Baia Mare, iar aici, Zalăul a arătat o adevărată echipă. Echipa din Zalău este peste noi din punct de vedere valoric. Cred că în semifinala dintre Craiova şi Zalău, echipa olteană are prima şansă la calificarea în finală”.
Celelalte trei echipe calificate în semifinalele Diviziei A1 sunt: CVM Tomis Constanţa, SCM Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti. În penultimul act al campionatului se vor duela: Tomis Constanţa – Dinamo Bucureşti şi SCMU Craiova – Volei Municipal Zalău. Se va juca după sistemul „trei victorii din cinci partide”, iar primele două meciuri dintre Craiova şi Zalău sunt programateîn 28 şi 29 martie, la Craiova. Celelalte două partide sunt pragramate la Zalău, în 2 şi 3 aprilie, iar partida decisivă este programată în 6 aprilie, la Craiova.
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Antrenori: Aurel Vlaicu Bogdan Nicolae
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Dragoş Răilean, Andrei Veber, Gheorghe Socaciu, Vlad Cuciureanu, Robert Ţuţea, Silviu Suson şi Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat: Vlad Negrean şi Ciprian Neamţ. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop

2 Thoughts to “De ziua lui Aurel Vlaicu, Volei Municipal Zalău s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 (galerie foto)”

  1. fan

    Felicitari baietilor! E victoria lor. Cred ca se calificau si daca nu era ziua antrenorului.

  2. SUPORTER

    Mare JEGOS esti fan, om de rahat!!!!

Leave a Comment